Bandelementen

Bandelementen zijn cirkelvormige verwarmingselementen die zijn opgebouwd uit weerstandsdraad dat elektrisch geïsoleerd wordt door een mica of keramische isolatie, meestal gevat in een metalen mantel. Deze mantels kunnen bestaan uit verzinkt of gealuminiseerd plaatstaal, messing of roestvast staal. Een element kan uit meerdere segmenten bestaan die met elkaar verbonden zijn door klemmingen of scharnieren. Een tweedeling in bandelementen is te maken op basis van het isolatiemateriaal, nl. mica en keramiek. De keuze hiervan is afhankelijk van het benodigde vermogen en werktemperatuur.

Band- en neuselementen worden veelal toegepast in de kunststof- en rubberverwerkende industrie als verwarming op extrusie- en spuitgietmachines. Een speciale toepassing is het gebruik als vatverwarmer.

 

In elke industriële omgeving een veilige keuze.

In logistieke en productieomgevingen is tracing, proces- of ruimteverwarming een factor van belang. Overal waar temperatuur een essentiële parameter is, biedt Heating Group International de oplossing met elektrische verwarming. Met onze systemen hebt u de temperatuur volledig onder controle. Een uiterst betrouwbaar én veilig (ATEX als u wilt) onderdeel van uw proces.

Wij leveren uiteenlopende typen verwarmingsoplossingen. Altijd een maatwerkantwoord op uw vraag.

  • Complete oplossingen voor opdrachtgevers die de verantwoordelijkheid voor hardware en besturing graag bij één deskundige partij neerleggen.
  • Snelle levering van standaard en custom-made componenten voor installateurs en technische diensten die verantwoordelijk zijn voor service en onderhoud.