Infrarood verwarming

Heating Group International levert als infrarood verwarming voor de industrie kwartsglas stralers en RVS stralers.Kwartsglas-infraroodstralers hebben een hoge vermogensdichtheid en kunnen in zeer korte tijd (3 seconden) opwarmen en afkoelen. Hierdoor is geen voorverwarming nodig en na uitschakeling stopt de warmteafgifte direct. Heel erg efficiënt, veilig en kostenbesparend dus!

De kwartsglas elementen zijn los verkrijgbaar of gemonteerd in een stralingshuis met reflector en aansluithuis.

Deze stralers worden onder andere toegepast voor het drogen van inkt in de papier- en textielindustrie, evenals voor het ontwateren, vernevelen en verdampen van vloeistoffen in vaste stoffen.

Infraroodstralers kunnen zeer nauwkeurig geregeld worden en zeer plaatselijk ingezet worden. Hierdoor kunnen processen efficiënter verlopen en worden doorlooptijden van productieprocessen verkort. Wij horen vaak terug van onze klanten dat uiteindelijk ook de uitvalpercentages in het productieproces sterk teruglopen door de bereikte precisie.

Infrarood verwarming kan in grote lijnen onderverdeeld worden in lange, middellange en korte golf uitvoeringen. Het is voor ons belangrijk om de toepassing te weten, zodat we u kunnen adviseren welk type voor u het beste is.

Naast de bekende  quartzglas en RVS elementen, levert Heating Group natuurlijk ook keramische stralers als infraroodverwarming. Neemt u eens contact met ons op voor een adviesgesprek voor uw specifieke toepassing.