VLE Ventilatorkachels

De Heating Group International VLE ventilatorkachels zijn geschikt voor toepassing in “ruwe omgevingen” zoals op schepen, in offshore omgevingen (bijvoorbeeld boorplatforms) en in productieruimten of ook magazijnen. Kortom: daar waar de eisen aangaande levensduur, materiaalkeuze en prestaties strikter zijn dan gemiddeld.

Zoals u van Heating Group International gwend bent, worden ook deze heaters op specificatie geleverd.

De VLE ventilatorkachels zijn voorzien van elektrische gesloten buisverwarmingselementen in roestvaststaal materiaal.

De verhitters kunnen worden geleverd in verschillende materiaalsoorten en temperatuurbereiken.

Standaard zijn de VLE heaters verkrijgbaar in vermogens van 3 tot 150kW en met een voltage tot en met 3x690V. Uiteraard zowel op 50Hz als 60Hz verkrijgbaar.

De omkasting is uit te voeren in staal gegalvaniseerd, of in RVS als AISI304 of AISI316L.

De verhitter is voorzien van een thermostaat (0 – 40°C), inclusief oververhittingsbeveiliging op 110°C middels toepassing van een thermische zekering.

We kijken graag samen met u naar mogelijkheden om het vermogen of de aansluitspanning te optimaliseren voor uw toepassing. Maar er zijn uiteraard ook mogelijkheden voor elektrische aanpassingen in het stuurstroomcircuit. Daarbij kan gedacht worden aan een aansluiting voor een externe regelthermostaat of het beschikbaar stellen van alarmcontacten. Want, zoals u van Heating Group International gewend bent, ontwikkelen en leveren wij onze heaters op maat, volgens uw specificatie. En dat geldt uiteraard ook voor deze ventilatorkachels VLE.