Ex flensheaters

Flensheaters worden ook wel insteekbatterijen genoemd. Het gaat hier om heaters voor verwarming en/of warm houden van vloeistoffen, oliën en gassen in een explosiegevaarlijke omgeving. Dit type heater wordt met name toegepast in de chemische-, petrochemische-, proces- en offshore industrie en in militaire installaties.

De Heating Group Ex flensheaters worden gefabriceerd conform ATEX conform 94/9/EC en de Europese normen EN50014, EN50018 en EN50019 en voldoen aan de nieuwste eisen volgens de IEC ex. De heaters zijn gecertificeerd door de Europees erkende onafhankelijke keuringsinstantie IBEXU. Geschikt voor toepassing in zone 1 en 2, voor de gasgroepen  IIA, IIB en IIC en temperatuurklasse T1 t/m T6.

De elementtemperatuur wordt bewaakt door een temperatuurbegrenzer en/of een regelaar. Dit is om de T-klasse te kunnen garanderen.

Voor temperatuurregeling van het medium dient een externe temperatuurmeter in het proces van de gebruiker te worden opgenomen. Heating Group kan hierin adviseren en kan uiteraard ook de complete regeling leveren.

 

In elke industriële omgeving een veilige keuze

In logistieke en productieomgevingen is tracing, proces- of ruimteverwarming een factor van belang. Overal waar temperatuur een essentiële parameter is, biedt Heating Group International de oplossing met elektrische verwarming. Met onze systemen hebt u de temperatuur volledig onder controle. Een uiterst betrouwbaar én veilig (ATEX als u wilt) onderdeel van uw proces.

Wij leveren uiteenlopende typen verwarmingsoplossingen. Altijd een maatwerkantwoord op uw vraag.

  • Complete oplossingen voor opdrachtgevers die de verantwoordelijkheid voor hardware en besturing graag bij één deskundige partij neerleggen.
  • Snelle levering van standaard en custom-made componenten voor installateurs en technische diensten die verantwoordelijk zijn voor service en onderhoud.