Heat Tracing

Heating Group International heeft een eigen tracingkabel ontwikkeld. Onze kennis van de markt voor elektrische heat tracing hebben wij aangewend om een kwalitatieve kabel te ontwikkelen tegen een zeer concurrerende prijs. Met onze Heating Group heat tracing kabels (ook wel verwarmingslint genoemd) hebben wij een technisch hoogwaardig product in huis dat wereldwijd wordt toegepast voor vorstbeveiliging (bijvoorbeeld sprinklerkoppen of waterleidingen) of procesverwarming (met name in de voedingsmiddelenindustrie, maar ook bij olieraffinaderijen en in de petrochemie). Aangevuld met de technische kennis van onze ingenieurs kunnen wij u technisch de beste oplossing aanbieden. Want naast de levering van de verwarmingskabel maken wij ook de berekening en het ontwerp van de installatie. Indien gewenst assisteren wij ook de montage van de kabels. De elektrische kabels kunnen natuurlijk geleverd worden met een Heating Group regeling.

Wilt u de elektrische verwarmingskabel in uw ontwerp opnemen, dan kunt u daarvoor onze bestektekst gebruiken. Wilt u hier een exemplaar van hebben? Neem dan contact op met onze heat tracing specialist.

Elektrische heat tracing wordt onder andere toegepast in de industrie, marine & offshore en de utiliteit. De kabels kunnen dienen voor vorstbeveiliging of het handhaven van temperaturen. Belangrijk om te weten is dat niet elk type kabel voor alle toepassingen gebruikt kan worden. Wij geven hier graag advies in.

Een kort overzicht van de verschillende typen kabels vindt u onderstaand. Meer informatie kunt u uit onze technische databladen halen, of u kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak of voor nader advies.

Parallel zelflimiterende verwarmingskabel
De zelflimiterende verwarmingskabel past door zijn semi geleidende zelflimiterende kern zijn vermogen aan de warmte aan. Dit houdt in dat wanneer de temperatuur van de leiding stijgt, het afgegeven vermogen van de kabel daalt en wanneer de temperatuur daalt, het afgegeven vermogen stijgt. Hierdoor kan de kabel nooit oververhit raken, zelfs niet als de kabel zichzelf kruist. De zelflimiterende verwarmingskabel is op elke lengte af te knippen. De maximale temperatuur is 300°C. Deze kabel wordt toegepast voor vorstbeveiliging en procesverwarming.

Parallel constant vermogen verwarmingskabel
De constant vermogen verwarmingskabel geeft een vast vermogen af. Omdat het afgegeven vermogen onveranderd blijft is het belangrijk dat de kabel zichzelf niet kruist. Daardoor zou de kabel immers oververhit kunnen raken. Daarnaast adviseert Heating Group International deze kabels thermostatisch te regelen. Door de onafhankelijke groepen in de verwarmingskabel kan de kabel niet op elk punt worden afgeknipt. Heating Group International heeft constant vermogen verwarmingskabels in het assortiment tot een maximale temperatuur van 350°C. De kabels worden toegepast voor vorstbeveiliging en procesverwarming.

Serie verwarmingskabel
De serie verwarmingskabel wordt op maat gemaakt en geeft een vast vermogen af. Voordeel van de serie verwarmingskabels is dat lange lengtes (tot wel 12 kilometer) mogelijk zijn. Daarnaast kunnen er temperaturen behaalt worden tot 600°C. De serie verwarmingskabel wordt vooral in de industrie toegepast voor procesverwarming.

Mineraal geïsoleerde verwarmingskabel
De mineraal geïsoleerde verwarmingskabel (MI kabel) is een hoge temperatuur kabel met metalen mantels. De MI kabel heeft een maximale temperatuur van 600°C. Heating Group International levert MI kabels met mantels van koper, koper-nikkel en van roestvast staal.

 

De producten van Heating Group International op het gebied van elektrische heat tracing zijn allemaal voorzien van het ATEX 94/9/EG certificaat. Dit betekent dat de producten toegepast mogen worden in een explosiegevaarlijke omgeving.